آدرس جدید وبلاگ با بیش از 16500 مطلب در باره نماز http://asarnamaz.rasekhoonblog.com/
آثار و بركات نماز - آثار و برکات نماز
در باره وبلاگ
آپلود عکس و فایل رایگان و دائمی
بهترین حالت بندگی انسان نماز است و نماز یک کارخانه آدم سازی است؛ یعنی مثل بچه‌ای که شیرِ مادر می‌خورد، همه ویتامین‌هایی که بدنش می‌خواهد، خدا در این شیر جاسازی کرده، نماز هم روح و شخصیت انسان را به نیکوترین وجه٬‌ می‌سازد. سوره عنکبوت آیه 45: نماز را بر پا دار ،چرا که نماز انسان را از هر کار زشت ومنکرات باز می دارد . حضرت علی (ع)فرمودند: اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 175 ، ح 3347 با سلام این وبلاگ به منظور ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نمازدر جامعه و مقابله با جنگ نرم...ایجاد شده است. امید است مورد قبول امام عصر (عج) و شما باز دید کنندگان عزیز قرار بگیرد. ما را با نظرات ارزشمند خود محروم نسازید.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1441338
تعداد نوشته ها : 141
تعداد نظرات : 3
 پرتال جامع فرهنگی اطلاع رسانی راسخون
Rss
طراح قالب
آثار و برکات نماز

ثواب خواند نمازهاى پنجگانه در وقتشان


44612765473328887969.jpeg

امام صادق علیه السلام فرمودند: اى ابان ! اگر کسى این پنج نماز واجب را به پا دارد و مواظب وقت آنها باشد،روز قیامت در حالى خداوند دیدار مى کند که پیمانى دارد که خداوند او را بهخاطر آن وارد بهشت مى کند و کسى که آنها را در وقت خودشان نخواند، اگر خداوند بخواهد مى بخشد و اگر بخواهد عذاب مى کند.

کتاب : ثواب الاعمال و عقاب الاعمال)،

نویسنده: شیخ صدوق
سه شنبه دوازدهم 3 1394

تعقیب نماز از حاج حسنعلی نخودکی

نخودکی

از حضرت آیة الله آقا موسی شبیری زنجانی نقل شده است که:

در سفری که حضرت امام و پدرم برای زیارت به مشهد مقدّس رفته بودندامام خمینی(ره)در صحن حرمامام رضاعلیه السلام با سالک الی اللهحاج حسنعلی نخودکیمواجه می‌شوند. امام امت(ره) که در آن زمان شاید در حدود سی الی چهل سال بیشتر نداشت وقت را غنیمت می‌شمارد و به ایشان می‌گوید با شما سخنی دارم. حاج حسنعلی نخودکی می‌گوید: من در حال انجام اعمال هستم شما در بقعه حرّ عاملی(ره) بمانید من خودم پیش شما می‌آیم. بعد از مدتی حاج حسنعلی می‌آید و می‌گوید چه کار دارید؟

امام(ره) خطاب به ایشان رو به گنبد و بارگاهامام رضا(علیه السلام)کرد و گفت: تو را به اینامام رضا(علیه السلام) اگر (علم) کیمیا داری به ما هم بده؟

حاج حسنعلی نخودکیکه رضوان خدا بر او باد انکار به داشتن علم(کیمیا) نکرد بلکه به امام(ره) فرمودند:

اگر ما «کیمیا» به شما بدهیم و شما تمام کوه و در و دشت را طلا کردید آیا قول می‌دهید که به جا استفاده کنید و آن را حفظ کنید و در هر جائی به کار نبرید؟

امام خمینی(ره)که از همان ایام جوانی صداقت از وجودشان می‌بارید. سر به زیر انداختند و با تفکری به ایشان گفتند: نه نمی‌توانم چنین قولی به شما بدهم.

حاج حسنعلی نخودکی که این را از امام(ره) شنید رو به ایشان کرد و فرمود:

حالا که نمی‌توانید «کیمیا» را حفظ کنید من بهتر از کیمیا را به شما یاد می‌دهم و آن این که:

بعد ازنمازهای واجب یک بار آیة الکرسی را تا «هو العلی العظیم» می‌خوانی.

و بعد تسبیحات فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را می‌گویی .

و بعد سه بار سوره توحید «قل هو الله احد» را می‌خوانی.

و بعد سه بار صلوات می‌گویی .

و بعد سه بار آیه مبارکه؛ 

«وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یجْعَل لَّهُ مخْرَجاً . وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یحْتَسِب وَ مَن یَتَوَکلْ عَلى اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ إِنَّاللهَ باَلِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکلِّ شىْءٍ قَدْراً»؛‌(طلاق/2و3) (هر کس تقواى الهى پیشه کند خداوند راه نجاتى براى او فراهم می‌کند. و او را از جائى که گمان ندارد روزى مى‌دهد، و هر کس بر خداوند توکل کند کفایت امرش را مى‌کند، خداوند فرمان خود را به انجام مى‌رساند، و خدا براى هر چیزى اندازه‌اى قرار داده است.) را می‌خوانی این از کیمیا برایت بهتر است.

منبع:

مجله بشارت، ش 58، صادق زینی لشکاجانی .

لبخند پیامبر

56730603782484028158.jpeg

روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، به طرف آسمان نگاه می کرد، تبسمی نمود. شخصی به حضرت گفت :یا رسول الله ما دیدیم به سوی آسمان نگاه کردی و لبخندی بر لبانت نقش بست ، علت آن چه بود؟رسول خدا فرمود:- آری ! بهآسمان نگاه می کردم ، دیدم دو فرشته به زمین آمدند تا پاداش ‍ عبادت شبانه روزی بنده با ایمانی را که هر روز در محل خود به عبادت و نماز مشغول می شد، بنویسند؛ ولی او را در محل نماز خود نیافتند.او در بستر بیماری افتاده بود.فرشتگان به سوی آسمان بالا رفتند و به خداوند متعال عرض کردند:ما طبق معمول برای نوشتن پاداش عبادت آن بنده با ایمان به محل نماز او رفتیم . ولی او را در محل نمازش نیافتیم ، زیرا در بستر بیماری آرمیده بود.خداوند به آن فرشتگان فرمود:تا او در بستر بیماری است ، پاداشی را که هر روز برای او هنگامی که در محل نماز و عبادتش بود، مینوشتید، بنویسید. بر من است که پاداش ‍ اعمال نیک او را تا آن هنگام که دربستر بیماری است ، برایش در نظر بگیرم .(1)

  1-داستان هایی از بحارالانوارـج

گفتن «بسم اللّٰه» هنگام وضو

46895089291406211487.jpg

امام صادق علیه السلام فرمود:
هر کس نام خدا «بسم اللّٰه» را هنگام وضویش بکار برد ثوابش مانند آنست که غسل کرده باشد.

قمّى، صدوق، محمّد بن على بن بابویه - مترجم: غفارى، على اکبر و محم، من لا یحضره الفقیه - ترجمه، 6 جلد، نشر صدوق، تهران - ایران، اول، 1409 ه‍ ق

جمعه چهارم 2 1394

قضای نماز شب

28755659477933623816.jpg

شب قبل از عملیات محرم ، برادر مهدى سامع تا بعد از نیمه شب به شناسائى رفته بود و دیر وقت خسته و کوفته برگشته و به خواب رفت . بچه ها که براى نماز شب بیدار شده بودند او را بیدار نکردند و چون خسته بود و شب بعد هم باید در عملیات شرکت مى کرد. صبح که براى نماز بیدار شد گفت : مگر سفارش نکرده بودم مرا براى نماز شب بیدار کنید؟ آه سردى کشید و گفت : افسوس ! شب آخر عمرم نماز شب ام قضا شد! فردا شب ! عملیات آغاز شد و در حین عملیات مهدى به خیل عظیم شهدا اسلام پیوست.[1]

پی نوشت:

[1] . جا نماز معطّر، ص 20.

برپائی نماز سومین صفت مؤمنین

12794178858543198166.jpg

مردان و زنان نماز را برپا می‌دارند و به یاد خدا و با ذکر او دل را روشن و عقل را بیدار و آگاه نگه می‌دارند.

مداومت بر خواندن نماز داشته باشد.

صلوه و زکات پس از ایمان دو رکنند و به منزله‌ دو ستونند که ایمان بدون این دو رکن پایدار نخواهد گردید.[1]

پنجمین صفت مردان و زنان با ایمان این است که زکات می‌دهند. (یوتون الزکاه) آنها بر خلاف منافقان که افرادی ممسک و بخیل هستند بخشی از اموال خویش را در راه خدا و حمایت خلق خدا و به بازسازی جامعه انفاق می‌نمایند، وزکات اموال خویش را می‌پردازند. نماز و زکات دو رکن وثیق در شریعت اسلام است.

اما نماز رکن عبادات غیر مالی است که رابطه‌ میان خدا و خلق است. و زکات رابطه‌ای است که در معاملات،‌ میان خود مردم برقرار است.[2]

 [1] . مخزن العرفان، ج 6، ص 73.

[2] . المیزان، ج 9، ص 530.

جمعه چهارم 2 1394

جایگاه دعوت کننده به نماز 

75127164587298337733.jpg

خداوند اولین توصیه کننده به نماز است، پس دعوت کننده به نماز در واقع با خدا هم گام و هم کار شده است و کارش کار الهی است:
 وَ جَعَلَنِی مُبَارَکاً أَیْنَ مَا کُنْتُ وَ أَوْصَانِی بِالصَّلاَةِ وَ الزَّکَاةِ مَا دُمْتُ حَیّاً (1)
و هر جا که باشم مرا با برکت ساخته ، و تا زنده‏ام به نماز و زکات سفارش کرده است ،
سفارش کننده الله و سفارش شونده کلمه الله

پی نوشت:

1- سوره مریم آیه  31

نماز  رشته ی محکم ارتباط بنده با خداوند

59093521305842736874.gif

فقه الرضا علیه السلام : سئل بعض العلماء من آل محمد صلی اللهعلیه و آله و سلم فقیل له : - جعلت فداک - ما معنی الصلاه فی الحقیقه ؟ قال : صله الله للعبد بالرحمه ، و طلب الوصال الی الله من العبد ؛ (1)
از حضرت رضا علیه السلام سؤال شد : فدایت شوم معنای حقیقی نماز چیست ؟
حضرت فرمودند : نماز وسیله ی ریزش رحمت الهی به بنده و طلب وصال بنده به خداوند است .
مرحوم آیه الله کاشف الغطاء در ضمن یکی از بحث هایشان فرموده اند: من همیشه به جوانان نصیحت می کنم که هر چه هم آلوده شدید از نماز دست برنداریدکه این رشته ی اتصال شما و خداوند است که اگر نماز را رها کردید کاملا رشته اتصال خود را قطع نموده اید.(2)

پی نوشت ها:

1. بحارالانوار ، ج 84 ، ص 246 .
2. الفردوس الاعلی ، ص 173 .

نماز گزار و بهره گیری از رحمت های خاص خداوند

76666206367154977781.jpg

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: [ للمصلی ]ثلاث خصال : تتناثر الرحمه علیه من قدمه الی عنان السماء ، و تحف به الملائکه من قرنه الی أعنان السماء و ینادی مناد: لو علم المناجی من یناجی ما انفتل  (1)
[ برای نمازگزار ] سه ویژگی است: رحمت الهی او را از کفپایش تا کرانه ی آسمان در برمی گیرد و فرشتگان از روی سرش تا کرانه های آسمان گرداگرد او را می گیرند و فریاد کننده ای ندا در می دهد: اگر مناجات کننده می دانست با که مناجات می کند ، باز نمی گشت .

پی نوشت:

1- محمدی ری شهری ، الصلاه فی الکتاب و السنه ص 119 و کنزالعمال ، ج 7 ، ص 289 ، حدیث 18923 .

توجه خاص خداوند به بنده نماز گزار

11722417609528846356.jpg

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: لا یتوضأ أحد فیحسن وضوءه و یسبغه ثم یأتی المسجد لا یرید الا الصلاه فیه الا تبشبش الله به کما یتبشبش أهل الغائب بطلعته ؛ (1)
هیچ کس وضوی کامل نمی گیرد و سپس برای نماز به مسجد نمی آید ، مگر این که خداوند با لطف خوشی از او استقبال می کند؛ هم چون خوشحالی خانواده ی شخص غائب هنگام ورودش.

پی نوشت:

1. محمدی ری شهری ، الصلاه فی الکتاب و السنه ، ص 46 .

جمعه چهارم 2 1394
AxGiG,
کپی برداری از مطالب وبلاگ با ذکر 3 صلوات برمحمد و آل محمد و تقدیم ثواب آن به مدیر وبلاگ بلا مانع است
X