آدرس جدید وبلاگ با بیش از 16500 مطلب در باره نماز http://asarnamaz.rasekhoonblog.com/
آثار و بركات نماز - آیات ،روایات و احادیث نماز
در باره وبلاگ
آپلود عکس و فایل رایگان و دائمی
بهترین حالت بندگی انسان نماز است و نماز یک کارخانه آدم سازی است؛ یعنی مثل بچه‌ای که شیرِ مادر می‌خورد، همه ویتامین‌هایی که بدنش می‌خواهد، خدا در این شیر جاسازی کرده، نماز هم روح و شخصیت انسان را به نیکوترین وجه٬‌ می‌سازد. سوره عنکبوت آیه 45: نماز را بر پا دار ،چرا که نماز انسان را از هر کار زشت ومنکرات باز می دارد . حضرت علی (ع)فرمودند: اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 175 ، ح 3347 با سلام این وبلاگ به منظور ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نمازدر جامعه و مقابله با جنگ نرم...ایجاد شده است. امید است مورد قبول امام عصر (عج) و شما باز دید کنندگان عزیز قرار بگیرد. ما را با نظرات ارزشمند خود محروم نسازید.
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1449697
تعداد نوشته ها : 141
تعداد نظرات : 3
 پرتال جامع فرهنگی اطلاع رسانی راسخون
Rss
طراح قالب
آثار و برکات نماز

نماز و اهمّییّت آن

81329096497574721179.jpg

نماز از ارکان دین شمرده شده و در اسلام هیچ عملی پس از خداشناسی به پایآن نمی رسد.[1]همچنین پذیرش عبادات دیگر بستگی به پذیرفته شدن نماز دارد.[2]و نماز همچون نهر آبی است که آلودگی گناه را از قلب می زداید.[3]حضرت علی ـ علیه السلام ـ درباره اهمّیّت نماز فرمود:

«اوصیکم بالصلوة و حفظها، فإنّها خیر العمل» [4]

شما را به نماز و حفظ آن سفارش می کنم که بهترین عمل است.

بدیهی است که با چنین اهمّیّتی که این عبادت بزرگ دارد، خدا، پیامبر و ائمه معصومین ـ علیهم السلام ـ بطور جدّی و پی در پی مسلمانان را به بزرگداشت آن فرا خوانند و رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله ـ و امامان معصومـ علیهم السلام ـ خود بدان سخت پایبند باشند.

پی نوشت ها:

[1] . بحار الانوار، ج 69، صفحه 406.

[2] . جامع احادیث الشیعه، ج 4، صفحه 6.

[3] . همان، صفحه 14.

[4] . بحارالانوار، ج 42، صفحه 249.

حدیث و حکایت

37878364298485173588.jpg

علی ـ علیه السّلام ـ و ابن عباس می گویند: مراد از این آیه منافقین هستند، آنهایی که امید ثواب ندارند اگر نماز خواندند و اگر هم نخواندند ترسعقاب ندارند، پس ایشانند که از نماز غافلند تا وقت آن بگذرد، آنها هرگاه با مؤمنین باشند از روی ریا و تظاهر می خوانند و اگر تنها و با غیر مؤمنین باشند نمی خوانند و این قول خدا است «الذین هم یراؤن».

ـ عیاشی به استادش از یونس به عمّار از حضرت ابی عبدالله ـ علیه السّلامـ روایت نموده، گوید: از آن حضرت پرسیدم از قول خدا (الذین هم عن صلوتهم ساهون) آیا آن وسوسه شیطان است؟ فرمود: نه هر کس این حالت را پیدا می کند ولیکن ساهون فرادی هستند که غفلت از آن می کنند و آن را در اوّل وقت انجام نمی دهند.

و از ابن اسامه زید شحام روایت کرده که گفت از حضرت ابی عبدالله ـ علیه السّلام ـ از قول خدا (الذین هم عن صلوتهم ساهون) پرسیدم؟ فرمود: آن شرک نماز و سستی و تکاهل در نماز است.[1]

ـ علاّمه مجلسی در بحار از جامع الاخبار از حضرت رسول ـ صلّی الله علیه وآله ـ چنین روایت می کند که فرمود: نماز عمود دین است کسی که عمداً نماز را ترک کند دینش را خراب نموده و کسی که نماز را در وقت خود بجا نیاورد داخل می گردد در ویل و ویل یک وادی است در جهنّم چنانچه فرمود (ویل للمصلینالذینهم عن صلوتهم ساهون) و روز قیامت اوّل چیزی که از بنده سؤال می شود نماز است اگر نماز تمام آورده باشد که هیچ و گرنه می اندازند وی را در جهنّم.[2]

پی نوشت ها:

[1] . مجمع البیان، ج 10، ص 833 و 834.

[2] . مخزن العرفان، ج 15، ص 303.

آثار و برکات نماز در روایات

80896375826749425256.jpg

امام صادق (علیه السلام)، کیفیت نماز و وقت اقامه آن توسط نمازگزار معیار و میزانی برای تشخیص بر حق بودن وی ذکر شده است. (1)

پیامبر مکرّم اسلام، حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) نماز را راه پیامبران و باعث رضای پروردگار می داند، آن جا که می فرماید: اَلصَّلاةُ مِن شَرائِعِ الدّینِ وَ فیها مَرضاةُ الرَّبِّ عَز َّوَ جَلَّ وَ هِىَ مِنهاجُ النبیاءِ وَ لِلمُصَلّى حُبُّ المَلائِکَةِ وَ هُدىً و ایمانٌ وَ نورُ المَعرفَةِ وَ بَرَکَةٌ فِى الرِّزقِ (2)  نماز، از آیین هاى دین است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پیامبران است. براى نمازگزار، محبت فرشتگان، هدایت، ایمان، نور معرفت و برکت در روزى است.

پی نوشت ها:

1- محاسن، ص 254، حدیث 281

2- خصال، ص 522، حدیث 11

زینت آخرت

24408252677841337963.jpg

امام صادق ـ علیه السّلام ـ می فرماید:«انّ الله ـ عزّوجل ـ قال: الْمالُ وَ الْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیاةِالدُّنْیا وَ انّ الثمان رکعات التی یُصلّیها العبد اللیل زینةُ الآخرة»[1]

خداوند متعال ثروت و فرزندان را زینت دنیا دانسته، ولی هشت رکعت نمازی که آدمی در آخر شب می خواند زینت آخرت است.

پی نوشت:

[1] . بحارالانوار، ج84، ص 152، ثواب الاعمال، ص 41.

 

کسی که مطیع نماز نباشد،
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
لاصَلوهَ لِمَن لایُطِعِ الصَّلاه، و طَاعَهُ الصَّلاهُ أن تَنهَی عَنِ الفَحشاء و المُنکر
کسی که مطیع نماز نباشد، نمازش کامل نیست و اطاعت از نماز همان دوری از فحشاء و منکر است.

بحار الانوار، ج۸۲ ص ۱۹۸

چگونه هزار رکعت نماز بخوانیم

مرحوم کفعمى روایت کرده است:

روزى پیامبر خدا صلّى الله علیه و آله به حضرت على علیه السلام فرمود: دیشب چه عملى انجام داده‌اى؟

آن حضرت اظهار داشت: پیش از آن که بخوابم، هزار رکعت نماز به جا آوردم، حضرت رسول فرمود: چگونه؟!

پاسخ داد: از شما شنیدم که فرمودى: هر کس هنگام خوابیدن سه مرتبه بگوید:«یَفْعَلُ اللهُ ما یَشاءُ بِقُدْرَتِهِ، وَ یَحْکُمُ ما یُریدُ بِعِزَّتِهِ» ؛ او همانند کسى است که هزار رکعت نماز خوانده است.

حضرت رسول اکرم فرمود: راست گفتى، چنین است.

منبع:

مستدرک الوسائل، ج 5، ص 49، ح 21.

اثر تجدید وضو

پیامبر (ص ) :الوضوء علی الوضوء نور علی  نور

وضوی پس از وضو بسیار پسندیده است .

( محجة البیضاء، ج 1، ص 302 )
نصف ایمان

پیامبر (ص ) :الوضوء نصف الایمان

وضو گرفتن نیمی از ایمان است .

( بحار الانوار، ج ,80 ص 238 )
وضو کلید نماز

پیامبر (ص ) :...والوضوء مفتاح الصلاة

وضو کلید نمازاست .

( نهج الفصاحه ، حدیث 1588 )
نتیجه ترک نماز

پیامبر (ص ) :لتنقضن عری الاسلام عروة ، کلما انتقضت عروة تشبث الناس بالتی تلیها، فاولهن نقض الحکم ، و اخرهن الصلاة

دستگیرههای اسلام یک به یک شکسته می شود، هرگاه یک دستگیره نابود شود ردم به آنچهنزدیک آن است چنگ می زنند، اول آنها شکستن حکومت است (حکومت اسلامی را از دست صاحب آن خارج می کنند) و آخر آنها نمازاست (نماز را ترک می کنند).
( اصول وافی ، ج 2، ص 72 )
درخواست بی نماز در برزخ

پیامبر(ص ) : ارک الصلاة یسأل الرجعة الی الدنیا، و ذلک قول الله تعالی : حتی اذا جاء احدهم الموت قال : "رب ارجعون لعلی أعمل صالحا فیما ترکت ، کلا انها کلمة  هو قائلها و من ورائهم برزخ الی یوم یبعثون "

بی نماز درخواست می کند به دنیا برگردد، و این است سخن خداوند متعال تا گاهی که به یکی  از آنان مرگ آمد گوید: "پروردگارا مرا برگردانید تا شایدعمل شایسته انجام دهم در آنچه بازگزاردم ، نه چنین است آن سخنی است که  او گوینده اش هست ، واز پشت آنهاتا روزی که برانگیخته شوند برزخ است .

( بحار الانوار، ج ,77 ص .58 اصول وافی ، ج 2، ص 65 )
AxGiG,
کپی برداری از مطالب وبلاگ با ذکر 3 صلوات برمحمد و آل محمد و تقدیم ثواب آن به مدیر وبلاگ بلا مانع است
X